Aporta’ns història

L’Arxiu s’ha anat construint a partir del patrimoni i els testimonis donats per persones que d’alguna manera han estat vinculades al Poblenou.Us animem que reviseu les vostres memòries i que les compartiu amb tots els que volem conèixer una mica més del passat de Poblenou.

A l’Arxiu Històric recollim testimonis, de quan Poblenou era un altre Poblenou… No hi ha límits per a la memòria. I aquests testimonis ens permetem ampliar la recerca de, per exemple, quan estava ple de fàbriques, de les bugaderes, de les bombes i els refugis, del ferrocarril, etc.

Una fotografia, un carnet, un llibre, una ampolla de refresc, el cartell d’un producte fabricat al Poblenou, etc., són objectes que ens traslladen a una altra època i ens donen les referències amb aquest passat de Poblenou.Nosaltres podem digitalitzar els documents o fotografies i retornar-vos-els. Moltes de les fotografies de l’arxiu digital s’han incorporat d’aquesta forma, mitjançant un préstec.

Altres ocasions ens han cedit directament el material i nosaltres ens encarreguem de la seva gestió i conservació. No acollirem qualsevol material, ja que heu de tenir en compte que no som un magatzem, sinó que seleccionarem aquell que tingui un valor històric o cultural.

L’Arxiu Històric del Poblenou és una associació de voluntaris. No som un arxiu municipal ni una institució amb persones i recursos dedicats exclusivament al patrimoni. Per aquest motiu, el ritme d’incorporació de nous fons a vegades no és tan ràpid com en altres institucions. Us agraïm la vostra compressió sobre els terminis quan ens cediu o presteu algun material.

Si voleu aportar un pessic d’història, posa’t en contacte amb nosaltres omplint el següent formulari.

ahpn 24 de juny de 2020 4 d'agost de 2023 a les 8:06