Diumenges d’història i música

L’Arxiu Històric del Poblenou obre les portes de la seva seu a Art Llobet 2023, el festival de les arts i la guitarra.

En aquesta ocasió, us proposem tres diumenges per gaudir d’una apassionant combinació d’història i arquitectura, a través de la visita guiada a la Torre de les Aigües del Besòs, i música, amb tres concerts de guitarra clàssica:

  • Diumenge, 15 d’octubre: “El Derecho de Vivir”, amb Carlos Cid. A la commemoració dels 50 anys del cop d’estat a Xile, el guitarrista xilè Carlos Cid realitza una adaptació instrumental per a guitarra clàssica d’obres del cantautor Víctor Jara. Llicenciat en Interpretació Musical a la Universitat Austral de Xile, Cid és un músic amb reconeguda experiència en la difusió de la música xilena, com les obres per a guitarra de la folklorista Violeta Parra.
  • Diumenge, 22 d’octubre: “Charango”, amb Fabián Durán. Després de conèixer el xarango a l’adolescència, té un acostament natural a les músiques tradicionals andines i llatinoamericanes, el professor i músic Fabián és fidel representant de l’aire contemporani de la creació d’arrel amb instint exploratori. És música coherent a un so comú, que sense caure en oportunismes compositius ni en apropiacions culturals, continua el llegat après per generacions.
  • Diumenge, 29 d’octubre: “Misteryous Smile”, amb Alejandro Córdova. Guanyador del Certamen Llobet l’any 2013, Alejandro Córdova posseeix un estil propi, fundat en el domini tècnic, excepcionals dots, equilibri, frescor, virtuosisme, musicalitat, i una curiositat innata pel coneixement, sensibilitat i experiència provada en escenaris internacionals, el qual el converteix en un dels principals exponents mexicans de la guitarra clàssica. Interpreta repertori de Tansmann, Mangoré i l’obra de Gerard Drozd “Misteryous smile”, dedicada a l’intèrpret.

Art Llobet és un festival d’exhibició multidisciplinari de proximitat entre artistes i públic, amb l’objectiu de compartir diferents experiències per als sentits des de l’especial complicitat de l’instrument de la guitarra amb altres expressions artístiques en espais singulars. Organitzat per Iberamerik Concert Associació, associació sense ànim de lucre. Podeu trobar més informació sobre aquest a artllobet.cat.

Per més informació i compra d’entrades podeu visitar el web de la Torre de les Aigües del Besòs.