Sortida 80è aniversari Batalla de l’Ebre

Aquest any es commemora el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre. Cal recordar aquest efemèrid no només pel que va significar en el context de la guerra civil, sinó per l’impacte emocional que va tenir en la vida i en el record dels catalans i per descomptat dels poblenovins, tant si van participar, com si van patir-ne les conseqüències.

La sortida va ser el dissabte 26 i el diumenge 27 de maig. Es van visitar indrets històrics com Vilalba dels Arcs, el Coll del Moro, Gandesa, Corbera d’Ebre, Miravet, etc. El guiatge de les visites va anar a càrrec de membres de l’Arxiu Històric del Poblenou.

Hem recollit totes les fotografies que ens heu enviat i podeu trobar-les al següent enllaç.

En l’excursió amb 41 socis vam visitar Corbera d’Ebre i el seu museu dels 115 dies i el Poble Vell. També vam visitar Gandesa i el seu magnífic museu de l’aviació, armament, etc.

L’endemà després d’haver descansat a l’hotel, vam ser al Coll del Moro. Aquest lloc, antic assentament iber i lloc de comandament dels revoltats, diferents companyes i companys de l’Arxiu van llegir unes emotives cartes, de soldats de la cinquena del Biberó i finalment es va llegir una poesia de Kavafis “Ítaca”, recordant a aquells guerrers heroics que van lluitar i van morir allà, a peus de Pandols i Cavalls.

Magnifica sortida, on la pell i la sensibilitat es va posar de manifest. Gran clima de companyonia i amistat Poblenovina.

Vam acordar realitzar entre el 25 de juliol i 16 de novembre una xerrada sobre aquests fets, en la que participaran els voluntaris que ho desitgin.

Moltes gràcies a tots els assistents i especialment als que van participar en la seva organització. I molt especialment a Rosendo Calvet.

One thought on “Sortida 80è aniversari Batalla de l’Ebre

Comments are closed.